Nieuwsbrief: Eerlijk over Heesch West

14-12-2020

 
 

Header

 
 

Terugblik 2020

De coronacrisis heeft de hele wereld op zijn kop gezet en ook voor Eerlijk over Heesch West was 2020 een veelbewogen jaar. We bezochten inspraak- en informatieavonden, legden contacten met diverse experts, reisden opnieuw naar de windturbines in de Hoeksche Waard, werkten samen een plan B uit, spraken met raadsleden en journalisten en natuurlijk met de omwonenden. Voor een overzicht van alle activiteiten, klik hier.

Wat heeft dit ons allen tot nu toe opgeleverd?

We zijn samen een stuk wijzer geworden over de (gezondheids)risico’s van windturbines en waren daarom enorm opgelucht toen de drie megaturbines in juni uit de plannen werden geschrapt. Maar we hebben nog steeds heel veel vragen en zorgen en zijn niet tevreden over de wijze waarop wij als omwonenden kunnen participeren. Lees onze evaluatie van de participatie hier.

We blijven daarom de GR actief bestoken met vragen en strijden voor een duurzamer en leefbaarder invulling van Heesch West. De vragen aan de GR en hun antwoorden vindt u voortaan op onze website. Klik hier voor de pagina. 

We wensen iedereen een hartverwarmende decembermaand en een voorspoedig en gezond 2021 waarin we ons samen sterk blijven maken voor het behoud van de rust en cultuur en de ontwikkeling van natuur in ons geliefde buitengebied.

 
 

Fotowedstrijd (H)eerlijk Heesch West

Avondrood

Wat is de waarde van Heesch West voor u? En waarom is het zo belangrijk om die te behouden? Wandel of fiets door het gebied en geniet van de mooie vergezichten en bijzondere details die u onderweg tegenkomt. Leg deze vast met uw camera of smartphone en stuur uw mooiste foto met uw naam naar mooistefoto@eerlijkoverheeschwest.nl. Elke inzending wordt beloond met een publicatie op onze Facebook-pagina en website en iedere maand kiezen we een ‘winnaar’ uit. Van deze foto’s maken we een grote afdruk, die we medio 2021 in het gebied presenteren.

 
 

Wandeling en speurtocht voor de kinderen

Eind vorig jaar organiseerden wij een gezellige winterwandeling door Heesch West. Dit jaar hebben we een coronaproof alternatief: wandel de route op eigen gelegenheid met de plattegrond van het gebied waarop twee wandelroutes zijn aangegeven. En voor de kinderen is er een spannende speurtocht uitgestippeld vol met vragen en opdrachten onderweg. U ontvangt de plattegrond en de speurtocht binnenkort in uw brievenbus. Heeft u die gemist? Binnenkort is deze te downloaden op onze website.

 
 

In Memoriam Henk Suppers

Eind november bereikte ons het treurige bericht dat de heer Henk Suppers geheel onverwacht is overleden. Henk Suppers heeft zich het afgelopen jaar belangeloos ingezet om de schade voor mens en natuur door de plannen van Heesch West te bestrijden. Zijn vurige betogen tijdens verschillende inspraakavonden en scherpe vragen in het Burenoverleg hebben er zeker aan bijgedragen dat de zorgen van de bewoners zijn gehoord. Wij zijn hem hier zeer dankbaar voor en wensen zijn vrouw en kinderen veel sterkte met dit grote verlies.

 
 

In de media

Voor overige nieuwsberichten zie de nieuwspagina op onze site. Lees ook de voorgaande nieuwsbrieven Eerlijk Over Heesch West