Nieuwsbrief Eerlijk over Heesch West

17 Maart 2020

 
 

Header Eerlijk over Heesch West

 
 

Informatie- en idee├źnavond in de Pas

Op 6 februari 2020 kwamen zo'n 100 betrokken bewoners uit Heesch, Geffen, Vinkel, Oss en Nuland bijeen om duurzame alternatieven voor het beoogde bedrijventerrein Heesch West te delen. De actieve brainstorm rond de thema's Werk, Wonen, Energie, Zorg en Natuur leverde een groot aantal ideeën op: rijp en groen, met een grote voorkeur voor een combinatie van functies: wonen, werken, zorg, beweging, rust. Veel nadruk op natuur, duurzaamheid en sociale waarden. Maar ook veel kansen voor economische ontwikkeling: door middel van woningbouw, zorgverlening, duurzaam ondernemerschap. Aan de hand van al deze ideeën, werken we een plan B op hoofdlijnen uit. We vragen een aantal experts om er ook naar te kijken en aanvullingen te doen. Daarna presenteren we het aan alle omwonenden. 

Infoavond de Pas
 
 

Bijeenkomst windenergie Heesch West

Op 18 februari was de eerste van een serie thema-avonden voor omwonenden, georganiseerd door de GR. Doel van deze avond was om vragen te beantwoorden en zorgen weg te nemen omtrent windenergie. Er was echter een selectief aantal omwonenden uitgenodigd, wat er in resulteerde dat de opkomst laag was. Een panel van experts en ervaringsdeskundigen waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Het panel bestond uit:                              

  • Roel Selen, milieugezondheidsdeskundige bij de GGD
  • Erik Roelofsen, directeur Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG)
  • Joep Mol, vz. burgerinitiatief Coöperatieve vereniging Bossche Windmolen
  • Rob Smits, bestuurslid Nederlandse Vereniging van Omwonenden Windparken (NLVOW)
  • Ine Dool, omwonende windpark Hoeksche Waard
  • Paul van Dijk, projectdirecteur Heesch West

De avond verliep rommelig, mede door toedoen van de gespreksleider. Er waren veel vragen en voor veel omwonenden waren de zorgen na afloop alleen maar toegenomen. In het Burenoverleg van 10 maart heeft EOHW de wens uitgesproken om een tweede bijeenkomst over windenergie te organiseren. Zodra er een verslag beschikbaar is vanuit de GR organisatie zullen wij deze op onze site plaatsen.

 
 

Agenda

In verband met het coronavirus zijn enkele (hoor)commissies geannuleerd bij de gemeenten. Zodra er zicht is op nieuwe data melden wij dit op onze site of via onze nieuwsbrief.

 
 

In de media

  • Den Bosch heeft ons er alleen bijgevat om hun industriële zooi kwijt te kunnen’, klinkt het in Vinkel. Lees het artikel op de site van BD. 
  • Huisarts van Manen zeer kritisch over windmolens. Lees het artikel op Dtv inclusief video. 
  • Actiegroepen zijn 'lelijke' distributiecentra zat en schrijven noodkreet aan provincie. Lees het artikel op de site van BD. 
  • GGD worstelt met advies turbines. Lees het artikel op de site van BD. 
Voor overige nieuwsberichten zie de nieuwspagina op onze site. Lees ook de voorgaande nieuwsbrieven Eerlijk Over Heesch West