Eerlijk over Heesch West
 

Alternatief plan "Bosch Buiten"

3 juni 2020 Bijna een jaar nadat de gemeenten Den Bosch, Oss en Bernheze de bewoners van Heesch, Geffen, Nuland en Vinkel informeerden over de plannen voor bedrijventerrein Heesch West, komen de bewoners met een alternatief plan, dat wél duurzaam en leefbaar is. Dit plan B, Bosch Buiten genaamd, bevat een mix van duurzaam wonen, werken en welzijn en levert de gemeenten meer op dan het bestaande plan Heesch West, economisch, sociaal en op het gebied van milieu en biodiversiteit. Het conceptplan is op 3 juni 2020 aan de projectleider en wethouders van de betrokken gemeentes gepresenteerd.

Een één op één overname van het plan verwachten wij niet direct. Wel dat de grote zorgen worden weggenomen over 'het om zeep helpen van de huidige prettige leef- en woonomgeving'. Denk hierbij aan de grote bedrijfsgebouwen, windturbines op 350 meter afstand en zwaar vrachtverkeer. En dat op de plek waar het nu nog groen, landelijk en rustig wonen is. Niet voor niets kwamen na bekendmaking van de gemeentelijke plannen ongeveer 1300 inspraakreacties binnen. 

Eerlijk over Heesch West heeft bewoners in de omgeving opgeroepen om zich goed te laten informeren over de gevolgen van de plannen (oa. door een excursie naar windpark Spui in de Hoeksche Waard) en om ook na te denken over alternatieve oplossingen. Dit heeft geleid tot het conceptplan Bosch Buiten en de uitnodiging van Eerlijk over Heesch West aan bestuurders, raadsleden, bewoners, ondernemers, investeerders en alle overige geïnteresseerden om mee te werken aan de uitwerking van dit alternatieve plan.

Lees hier het volledige plan "Bosch Buiten"

 

Wandelroute Heesch West

Route wandeling over plangebied Heesch West

Wandel zelf over het plangebied Heesch West. Met eigen ogen zien hoe het landschap er nu uitziet en wat de plannen zijn. Met behulp van een routekaart en routebeschrijving krijgt u een goede eerste indruk. Er zijn twee routes op kaart aangegeven van 4 km en 5 km. 

Routekaart

Routebeschrijving

   

Animatie vogelvlucht

 

Streetviews

 

Lees ook:

  • Drie grote windturbines op Heesch West komen er toch niet, fel bekritiseerd plan geschrapt. Lees het artikel op de site van BD. 
  • EOHW lanceert alternatief plan "Bosch Buiten"
  • Wandelroute over Heesch West
  • Ingekomen brief in opinie rubriek: Zwaaipalen!
  • Windexcursie naar de Hoeksche Waard: ‘De lucht is hier áltijd gevuld met geluid’. Lees het artikel
  • Commissie maakt gehakt van rapport over Heesch west. Lees het artikel in het Brabants Dagblad. Bekijk hier het advies zelf.
  • Ruim 1300 bezwaren op plan Heesch West. Lees het artikel in het Brabants Dagblad. 
  • Emoties over Heesch West. Bekijk de reportage op Dtv Nieuws