Eerlijk over Heesch West
 

13-12-2019 Massaal verzet loont!

Massaal verzet loont!
Wij waren er bij, donderdag 12 dec, bij de Raadsvergadering in Oss waar gestemd zou worden over het beoogde windmolenpark Stijbeemden (bij Ravenstein). 9 Windturbines van 240 m (!) hoog om te voldoen aan de eisen van de RES. RES betekent: Regionale Energie Strategie. En zo krijgen we er steeds meer nieuwe woorden bij …… Stijbeemden werd resoluut van tafel geveegd door o.a. massale aanwezigheid van de omwonenden die met luid applaus hun bijdrage leverden! Wij mogen er trots op zijn dat wij daar ook een heel klein steentje aan bij gedragen hebben. SAMEN zullen we verzet moeten tonen, MASSAAL naar buiten treden! Oss heeft laten zien niet op te willen draaien voor de regionale stroombehoefte. Aan een paar windmolens in de Lithse polder heeft Oss voldoende. En zo hoort het ook te zijn met Heesch-West! Waarom moeten wij bloeden voor de stroombehoefte van de grote stad Den Bosch? Deze verdeling (gezondheidrisico, lawaai, leefgenot, enz.) is zo oneerlijk. Daarom: schrijf je (kosteloos) in voor de nieuwsbrief van ons platform: Eerlijk Over HeeschWest, zodat u actueel op de hoogte bent en blijft. Wij vechten voor u en bezoeken ook steeds de
raadsvergaderingen in Den Bosch, Bernheze en Oss, spreken daar ook in. Maar alleen kunnen wij het niet! We hebben u nodig!

Berty Mulder – Vinkel.

Lees ook:

  • Wandelroute over Heesch West
  • Ingekomen brief in opinie rubriek: Massaal verzet loont!
  • Windexcursie naar de Hoeksche Waard: ‘De lucht is hier áltijd gevuld met geluid’. Lees het artikel
  • Commissie maakt gehakt van rapport over Heesch west. Lees het artikel in het Brabants Dagblad. Bekijk hier het advies zelf.
  • Ruim 1300 bezwaren op plan Heesch West. Lees het artikel in het Brabants Dagblad. 
  • Emoties over Heesch West. Bekijk de reportage op Dtv Nieuws