Eerlijk over Heesch West
 

19-01-2020 ZWAAIPALEN …….

ZWAAIPALEN …….
Ja, zo noem ik die krengen, aldus een hevig geemotioneerd Clous in Nieuw-Beierland. Buiten zitten op het terras gaat niet meer en er zijn nachten bij dat ik maar 3.5 uur slaap. Steeds wakker worden en kom dan maar weer eens in slaap. Ik rijd op de bus en moet overdag schoolkinderen brengen en halen. Dus is het van het grootste belang dat ik uitgerust ben als ik op de bus stap ………. zo niet is het eigenlijk onverantwoord. De dichtstbijzijnde windturbine van de 5 (200 m hoog) staat op zo’n 500m van mijn huis. Vorige week, toen het aardig waaide, heb ik geen oog dicht gedaan. ’S Avonds en ‘s nachts is het geluid erger omdat de (lagere) omgevingsgeluiden dan weg vallen. Maar reken maar niet dat ik geld krijg om mijn huis meer te isoleren. Daarvoor schijn ik net buiten de zone te vallen. De boer daar verderop, op wiens land de windmolens staan ….., beurt een smak geld waarvan hij zijn boerderij helemaal opnieuw op gaat bouwen en super gaat isoleren ….Ook de vrouw van Clous komt er bij staan. Waar we eerder heerlijk ver weg konden kijken zien we nu de vogels doorkliefd worden door de wieken van de windmolens! En de grond voel je trillen. Van de 12 gezinnen die hier aan de dijk wonen gaan er zeker 6 verhuizen. Ook Clous en zijn vrouw gaan in juni verhuizen. Wachten op de verkoop van zijn huis is zinloos. Het is dermate in waarde gezakt en mocht er al een kijker komen dan is het 1e wat er gezegd wordt: Tja je hoort ze toch wel goed hier ….. en taait af. Raadsleden erkennen nu dat ze zich slecht voelen als ze die monsters zien staan, stappen zelfs uit de politiek. De emotie die de mensen nog steeds aan vliegt als ze hun verhaal verwoorden. Ze konden het echter niet tegen houden, kregen te weinig steun omdat men dacht dat het wel mee zou vallen. WELNU, HET VIEL NIET MEE! HET WAS HIER ALTIJD ZO VREDIG STIL. DIE STILTE IS WEG EN KOMT NOOIT MEER TERUG …….
Excursie naar windmolenpark Het Spui in Nieuw-Beierland d.d. 18 jan. 2020, georganiseerd door Plarform Eerlijk Over Heesch-West.

 

13-12-2019 Massaal verzet loont!

Massaal verzet loont!
Wij waren er bij, donderdag 12 dec, bij de Raadsvergadering in Oss waar gestemd zou worden over het beoogde windmolenpark Stijbeemden (bij Ravenstein). 9 Windturbines van 240 m (!) hoog om te voldoen aan de eisen van de RES. RES betekent: Regionale Energie Strategie. En zo krijgen we er steeds meer nieuwe woorden bij …… Stijbeemden werd resoluut van tafel geveegd door o.a. massale aanwezigheid van de omwonenden die met luid applaus hun bijdrage leverden! Wij mogen er trots op zijn dat wij daar ook een heel klein steentje aan bij gedragen hebben. SAMEN zullen we verzet moeten tonen, MASSAAL naar buiten treden! Oss heeft laten zien niet op te willen draaien voor de regionale stroombehoefte. Aan een paar windmolens in de Lithse polder heeft Oss voldoende. En zo hoort het ook te zijn met Heesch-West! Waarom moeten wij bloeden voor de stroombehoefte van de grote stad Den Bosch? Deze verdeling (gezondheidrisico, lawaai, leefgenot, enz.) is zo oneerlijk. Daarom: schrijf je (kosteloos) in voor de nieuwsbrief van ons platform: Eerlijk Over HeeschWest, zodat u actueel op de hoogte bent en blijft. Wij vechten voor u en bezoeken ook steeds de
raadsvergaderingen in Den Bosch, Bernheze en Oss, spreken daar ook in. Maar alleen kunnen wij het niet! We hebben u nodig!

Berty Mulder – Vinkel.

Lees ook:

  • Langs de A59 komt geen led-scherm aan mast bij Brier59. Klik hier voor meer informatie
  • Voortgang en vervolg Heesch West. Lees hier meer informatie op de site van de plannenmakers. 
  • Eerlijk over Heesch West stapt uit overleg met gemeenten. Lees hier een uitleg in onze nieuwsbrief. Lees hier het bericht op de site van BD. 
  • Drie grote windturbines op Heesch West komen er toch niet, fel bekritiseerd plan geschrapt. Lees het artikel op de site van BD. 
  • Wandelroute over Heesch West
  • Commissie maakt gehakt van rapport over Heesch west. Lees het artikel in het Brabants Dagblad. Bekijk hier het advies zelf.
  • Ruim 1300 bezwaren op plan Heesch West. Lees het artikel in het Brabants Dagblad. 
  • Emoties over Heesch West. Bekijk de reportage op Dtv Nieuws