Eerlijk over Heesch West

Gastenboek

Laat een bericht achter in ons gastenboek.

Reactieformulier

Als jullie interesse hebben in mijn artikel:
"Minister Wiebes onthult buitensporige zelfverrijking windmoleninvesteerders d.d. 14 februari 2020"
stuur mij dan een email adres, dan stuur ik het jullie toe.

Met vriendelijke groet

Reageer

Kees Pieters19-02-2020 17:30

Hoe / waar kan ik me inschrijven voor de nieuwsbrief ??
Ik ben inwoner, met mijn gezin, van Vinkel.
Ik wil graag op de hoogte zijn van ontwikkelingen en bijeenkomsten.
Alvast dank

Reageer

Mario van de Ven29-01-2020 20:49

Waarom 99 windmolens tussen Oss en Den Bosch ?

Informatieavond Stichting Climate Intelligence en Kees Remi over duurzame plannen in Heesch ,Oss en Den Bosch.

De gemeente Oss heeft grote ambities op het gebied van duurzaamheid. Het wil tot de top 3 van duurzame gemeentes in Brabant gaan behoren.
Er zijn concrete plannen voor met name tientallen windmolens met piekhoogtes tot wel 250 meter hoogte.
Ter vergelijking: de St. Jan in Den Bosch is 73 meter hoog en het provinciehuis 104 meter.
Kees Remi, inwoner van Oss, die zich zorgen maakt over de plannen en daar ook vragen over stelt bij de gemeente, organiseert op woensdag 6 november aanstaande, in samenwerking met de dit jaar opgerichte Stichting Climate Intelligence (CLINTEL), een informatieavond in De Pas te Heesch.
Remi: “B&W verwijzen in elke discussie naar de verplichtingen in de zogenoemde Regionale Energiestrategie, afgekort RES, en het landelijke klimaatakkoord. Ik heb sterke twijfels bij de haalbaarheid en betaalbaarheid van de plannen maar een open gesprek daarover is binnen de gemeente nagenoeg onmogelijk. De gemeenteraadsleden stemmen unaniem voor windenergie en verwijzen voor de beantwoording van vragen naar B&W.
Daarom nodig ik burgers uit om ook de andere kant van het verhaal eens aan te horen. Maar uiteraard zijn ook vertegenwoordigers van de gemeente en van de betrokken projectontwikkelaars van harte welkom.”
Programma:
19:00 uur
Inloop met koffie en thee.

19.30-19.35 uur
Opening door de dagvoorzitter Gordon Slabbers, kinderarts in Ziekenhuis Bernhoven, met een kort commentaar op de recent door de GGD naar buiten gebrachte medische gevaren van windturbines, zoals slagschaduwen en infra-geluid.

19.35-19.45 uur
Korte introductie van Stichting Climate Intelligence door wetenschapsjournalist Marcel Crok.

19.45-20.10 uur
Hoe haalbaar en betaalbaar is een duurzame energievoorziening op een termijn van tien tot twintig jaar? Door ingenieur Theo Wolters. Wolters volgt het klimaat- en energiedebat al vele jaren en zet zich vanuit stichting Milieu, Wetenschap en Beleid in voor een open dialoog hierover.

20.10-20:35 uur
Elektrotechnicus Kees Remi, inwoner van Oss, heeft grote bedenkingen bij de duurzame plannen van de gemeente Oss en omringende gemeentes. In deze presentatie legt hij uit waarom.

20.35-20.55 uur
Wiskundige Kees Pieters is nauw betrokken bij het Democratisch Energie Initiatief (DEI). Het DEI maakt zich grote zorgen over het gebrek aan democratie bij het uitrollen van de energietransitie.
Heeft de burger nog wel iets in te brengen?

20:55-21:30 uur
Gelegenheid tot het stellen van vragen aan de sprekers.

21:30 uur
Borrel en afsluiting

Aanmelding
Aanmelden voor de avond kan door een e-mail te sturen aan office@clintel.org onder vermelding van CLINTEL Kamer Oss. De entree bedraagt € 4. Gelieve dit contant en gepast te betalen bij de entree.
Voor meer informatie over de avond en het programma kunt u terecht bij Kees Remi, kremi65@hotmail.com, (06) 44255240.

Stichting Climate Intelligence
Stichting CLINTEL (www.clintel.nl), een dit jaar door emeritus hoogleraar Guus Berkhout en wetenschapsjournalist Marcel Crok opgerichte stichting, beoogt een positief kritische dialoog over klimaatverandering en de energietransitie.
Meer lezen over de visie van CLINTEL: https://clintel.nl/klimaat-visie/

Reageer

Kees Remi25-10-2019 12:28

Er wordt steeds gesproken over bezwaren tegen Heesch West vanuit Heesch, Vinkel, Geffen en Nuland. Daarbij wordt over het hoofd gezien, dat er ook bezwaren zijn gekomen vanuit Oss, o.a. van ondergetekende.
Dit bezwaar is drieërlei:
1. Een dergelijke grootschalig bedrijventerrein, met grote bedrijfsgebouwen, draagt sterk bij aan de aantasting ("verdozing") van het open landschap tussen Geffen-Nuland en Vinkel. Oss wordt langzamerhand bijna omringd door bedrijventerreinen (Elzenburg/De Geer, Vorstengrafdonk, Cereslaan en nu Heesch-West), hetgeen het recreëren in de omgeving niet aantrekkelijker maakt.
2. Het grote bedrijventerrein legt een extra druk op de op- en afritten van de A59, die ook van groot belang zijn voor inwoners van Oss.
3. De voorspelde negatieve exploitatie van Heesch-West loopt in de tientallen miljoenen.
Het lijkt me dat de gemeente Oss zijn geld wel beter kan besteden.
3.

Reageer

Jan04-10-2019 13:10

Geef je mening !

https://www.internetconsultatie.nl/klimaatplan

Knippen en plakken mag ook.
https://www.climategate.nl/2019/09/84168/

Reageer

Kees Remi17-09-2019 09:52

LEEFKLIMAAT IS OOK KLIMAAT!

Reageer

Berty Mulder16-07-2019 17:54

Kan je en ingevuld formulier ook ergens afgeven? Zo ja, waar?

Reageer

E.M14-07-2019 14:10

Via deze weg wens ik jullie veel succes met het bezwaar maken. Ik lees over de plannen en begrijp heel goed dat jullie het zo niet willen. Echt belachelijk dit idee over zware industrie en de turbines in dit mooie gebied! Laat je niks wijsmaken want natuurlijk gaan jullie hier overlast van ondervinden.

Reageer

Danielle13-07-2019 21:05

Ik begrijp niet goed waarom hier bedrijven moeten komen terwijl er een stukje verder, bij industrie terein Paalgraven, nog plek genoeg is.
Windmolens van dusdanige hoogte lijkt me erg overdreven. Als er dan zonodig iets aan het milieu gedaan moet worden: Maak er een bos van!

Reageer

Geert13-07-2019 20:10

Wie is de contact persoon voor de Vinkel waar ik mijn punten kan aangeven.

gr
Patrick Josemans

Reageer

Patrick01-07-2019 20:49

1   |   2      »      
Reactieformulier

Reactieformulier