Eerlijk over Heesch West
 

LAATSTE KANS OM SAMEN BEZWAAR TE MAKEN TEGEN HEESCH WEST

Steun de omwonenden die zich voorbereiden op rechtsgang tegen 80 ha industrieterrein

Twee en een half jaar protesteren en inspreken tegen industrieterrein Heesch West heeft voor de meeste omwonenden weinig opgeleverd. De toegestane industriecategorie 5.1 en de dreiging van de provincie om er toch mestverwerking te vestigen, de ontheffing voor geluidsoverlast en de halfslachtige verkeersoplossing garanderen een ernstige aantasting van de leefomgeving van velen. Dat een meerderheid van de fracties tevreden is over de plannen, bewijst dat regionale economische belangen zwaarder wegen dan de lokale volksgezondheid en de natuur. Als de plannen worden goedgekeurd, rest alleen nog een gerechtelijke beroepsprocedure.

Begin februari 2022 zullen naar verwachting alle betrokken gemeenteraden (Den Bosch, Bernheze en Oss) het bestemmingsplan definitief vaststellen. Hierna worden de plannen gepubliceerd en ter inzage gelegd, waarschijnlijk in maart. Dat is de allerlaatste kans voor burgers om bezwaar te maken, de beroepsfase. Dan beoordeelt de rechter of de bezwaren gegrond zijn.

Vanaf het moment van inzage heeft u nog zes weken de tijd om beroep in te stellen bij de Raad van State. Dit zal dus zeer waarschijnlijk van maart tot april zijn.

Collectief bezwaar maken

Eerlijk over Heesch West roept op om collectief in beroep te gaan, met behulp van een advocaat en experts. Het gaat dan om een algemeen bezwaar tegen de komst van Heesch West en een laatste poging om het plan beter te maken op het gebied van geluid, verkeer en milieu (categorie 5.1). Door de krachten en (verzekerde) budgetten te bundelen kan vaak meer bereikt worden dan individueel.

JA, ik wil beroep aantekenen tegen Heesch West en wil meedoen met het collectief!

- 1. U heeft een rechtsbijstandsverzekering, controleer dan wat de polisvoorwaarden zijn. Daar vindt u voor welk bedrag u verzekerd bent. Stuur dan z.s.m. (voor 1 februari) een mail naar info@eerlijkoverheeschwest.nl dat u mee wilt doen.


- 2. U heeft geen rechtsbijstandsverzekering. Ook dan kunt u meedoen.
Mail dan z.s.m. (voor 1 februari) naar info@eerlijkoverheeschwest.nl 

 

laat uw contactgegevens achter, dan nemen wij contact met u op over de mogelijkheden.

Doe mee! Hoe groter het collectief, hoe sterker het beroep.


SAMEN STAAN WE STERK VOOR EEN VEILIGE WOON- EN LEEFOMGEVING 

Lees ook:

  • Langs de A59 komt geen led-scherm aan mast bij Brier59. Klik hier voor meer informatie
  • Voortgang en vervolg Heesch West. Lees hier meer informatie op de site van de plannenmakers. 
  • Eerlijk over Heesch West stapt uit overleg met gemeenten. Lees hier een uitleg in onze nieuwsbrief. Lees hier het bericht op de site van BD. 
  • Drie grote windturbines op Heesch West komen er toch niet, fel bekritiseerd plan geschrapt. Lees het artikel op de site van BD. 
  • Wandelroute over Heesch West
  • Commissie maakt gehakt van rapport over Heesch west. Lees het artikel in het Brabants Dagblad. Bekijk hier het advies zelf.
  • Ruim 1300 bezwaren op plan Heesch West. Lees het artikel in het Brabants Dagblad. 
  • Emoties over Heesch West. Bekijk de reportage op Dtv Nieuws